5 Fashionrules voor jouw interieur

— 19 / 07 / 2017

1. Investeer in kwaliteit

In zowel je garderobe als je interieur zijn er plekken om te "spenden" en plekken om op te besparen. Ga voor een goeie basis – net als die jeans, tijdloze jumpsuit en little black dress  – met kwalitatieve en tijdloze meubelstukken die misschien nét iets duurder zijn, maar wél jarenlang mee gaan. Denk aan een leren bank, klassieke fauteuil of mooie eettafel. Bespaar vervolgens op accessoires, textiel en trend-gevoelige items. Deze kun je dan vaker vervangen.

2. Take it easy!

Weet je nog – al die avonden dat je moeder en zeker je vader je de deur niet uit liet gaan door die overdadige make-up op je gezicht? De gouden regel hiervoor kennen we inmiddels allemaal: draag je veel oog make-up, houd je lippenstift dan rustig – en andersom. Je voelt ‘m nu natuurlijk al aankomen… Ga in huis niet helemaal los met tientallen statement pieces maar houd het rustig en kies zorgvuldig. Kom je er zelf niet uit? Wij bieden je graag advies!

3. Add some glam

Elke vrouw weet dat een vleugje glam – lees: rode lippenstift, een mooi sieraad of stiletto’s – een outfit helemaal af maakt. En zo werkt het ook precies in het interieur. Dat ene perfecte, goudkleurige vaasje op die bijzetter kan precies het verschil maken en de ruimte de finishing touch geven. Ben je niet zo van de poespas? Ga dan voor een stukje shine met een toffe spiegel, of kies voor een goudkleurige lamp in Mid-Century stijl.

4. Ga voor textuur

Wie houd er nu niet van de elegante look van een zijden top onder een wollen vest? Gebruik diezelfde truc voor je interieur en varieer in stoffen van verschillende texturen. Voorbeeld: rustiek linnen gordijnen bij een zacht fluwelen bank en een leren fauteuil met een fluffly plaid. Maar laat het niet alleen bij textiel! Denk ook eens aan behang met een mooie textuur, interieuritems van verschillende materialen zoals een lamp van glad marmer naast geweven mand en het layeren van vloerkleden in verschillende technieken.

5. Laagjes, laagjes en nog meer laagjes

Deze ‘gouwe ouwe’ kennen we inmiddels allemaal wel uit de mode. Laagjes zijn niet alleen praktisch voor temperatuurwisselingen, maar zorgen ook voor een mooi volume-effect. En dat is nu precíes waar we heen willen in ons interieur. Maar dan met kleuren en patronen. Tip: kijk eerst naar de ruimte en kies een basiskleur – bijvoorbeeld de muurkleur, voeg daarna twee items in een subtiele print of stof toe (denk: streepjes, paisley of fluweel) en maak het geheel af met één grotere, traditionele print zoals een visgraat of dierenprint. Deze truc zorgt voor een eyecatching interieur en geeft de ruimte daarnaast ook de nodige samenhang.