Ook Pantone lanceert zijn trendkleur 2018

— 26 / 12 / 2017

Traditiegetrouw voorspelt het Amerikaanse kleureninstituut Pantone aan het einde van het jaar de trendkleur voor het komende jaar. In 2018 staat alles in het teken van de paarstint ultraviolet. Volgens experts gaat het om een kleur die hoop geeft, iets wat we in de huidige wereld goed kunnen gebruiken.

Voor Pantone symboliseert Ultra Violet “originaliteit, vindingrijkheid en een visionair denken over de toekomst”. Maar de kleur, die geliefd was bij popiconen zoals Prince, David Bowie en Jimi Hendrix, staat ook voor artistieke zelfexpressie. De kleur violet zou ontstaan zijn door karmijnzuur (afkomstig van de cochenilleluis) te laten weken in warm water, maar ook door een witte stof te verven met bosbessensap. Hoe dan ook, de dubbelzinnige kleur is niet warm, maar ook niet koel en bevindt zich ergens tussen blauw, magenta en paars.

Violet staat voor adel, magie en mystiek. Combineer de kleur met groen voor een gedurfd en trendy geheel, met zwart voor een chique look of met currygeel voor een flamboyant contrast. Een rijk gevoel wordt meteen opgeroepen.

Hoe dan ook dienen wij het in de vastgoedstyling iets minder 'aanwezig' op te nemen. De kleur ultraviolet is echt een uitgesproken karakterkleur die niet iedereen even goed zal smaken. Wij bij Casa Nova Vastgoedstyling zullen deze trend toepassen in de kleine details. Plaids, kussentjes of windlichten, het zit hem in de details.

Klaar voor Ultra Violet?