Oryx Project Development

Wie zijn we

Oryx Projects nv is een Belgische projectontwikkelaar, die samen met o.a. Aclagro nv (infrastructuurwerken, sanering/sloping), AC Materials, … deel uitmaakt van de Square Group. In het verlengde van de activiteitsdomeinen van Aclagro nv werd in 2005 met ‘Aclagro Projects’ de herontwikkeling van een oude rubberfabriek tot het residentieel project ‘Cotton Island’ te Gent aangevat.

Op 1 januari 2014 werd besloten om alle competenties in projectontwikkeling te bundelen in de afzonderlijke entiteit ‘Oryx Projects nv’. De naam “Oryx” is ontleend aan een elegante, krachtige en intelligente Afrikaanse antilopensoort die er met een enorm aanpassingsvermogen in slaagt om de extreme omstandigheden van de woestijn te overleven. Een metafoor die sprekend is voor de steeds veranderlijke wereld van de projectontwikkeling.

Met Oryx Projects nv richten we ons op niet zo voor de hand liggende, strategisch gelegen sites in stedelijke gebieden. Ons team zien we als onze kracht, waarmee we met kennis en ervaring vanuit een gedrevenheid zelfs de meest complexe site omvormen tot een kwalitatieve, unieke woon- en leefomgeving.

Oryx voert de procesregie uit in opdracht van externe opdrachtgevers (waaronder Aclagro Projects, maar ook met aanspreken van familieholdings, patrimoniaal kapitaal, …) voor vastgoedprojecten, die beantwoorden aan haar missie.

Oryx Projects treedt dus op als tussenschakel tussen 2 groepen klanten:

  • De externe opdrachtgevers, waar Oryx Projects nv de procesregie voert in de diverse vastgoedprojecten
  • De kopers/eindgebruikers van de vastgoedprojecten (kopers/huurders van de gerealiseerde appartementen, woningen, kantoren, commercieel vastgoed).